Admin

Memento Mori klub #3 + Birthday Party /eGr, Ervin, Gelka/ 2012 nov. 3.

A Memento Mori Egyesület folytatja klubestjeit, ezúttal 4 zenekar lép fel a Szabad az Á színpadán.

+ Birthday Party /eGr, Ervin, Gelka/ (Motyó kedvéért: szülinap, nem Barlang Karcsi)

fellép:

 

ENTRÓPIA ARCHITEKTÚRA 00:00-01:00
Az Entrópia Architektúra munkásságát sok jelzővel próbálták (és próbáljuk) kategorizálni. Hívták indusztriálnak, rituál rocknak, experimentálnak még paramentálnak is. Az effajta kategorizálás e helyütt leginkább Schrödinger macskájára emlékeztet, a kategorizálás eredménye merőben függ a kategorizálás folyamatától. 
Alapvetően a következők írhatóak le: 
A zenekar 12 éve alakult. Fontos befolyásokként a következők említhetők: 
Mahakala és Mahayana Buddhizmus, postkonstruktivizmus, az ipari gépek éneke és zaja, a posztmodern korban való felnövés és élet. 
A szavak nem pontosak, így a további kategorizálást a hallgatóra bízzuk. Az Entrópia Architektúra-nak nincsen szüksége a szavakra, alkalmi eszközként használja csak őket.
http://www.entropia-architektura.org/ 

I.O.N. 23:00-00:00
Tévelygések és megfagyott üvegpoharak csiszolatlanságai. Elrabolt munka az él-elvágás és elvágyódás folyamataiban. Émelyítő vágy a magányomban és szinkronitás a lélegzeteimben. Már nem keresek benne semmit és ez üressé tesz. Padlóroncsok, megvágott lábikrák, roppanthatatlan talpfák hányadékai a meg-megremegő hídív ölelésében. 

"Temesvári Balázs, zeneszerző, kísérleti zenész, elsősorban színházi és táncszínházi produkciókhoz ír zenét. Saját zenekara a gyakran változó felállású I. O. N., performance-jellegű, ambient alapokon nyugvó kimagaslóan igényes underground kisérleti zene. 
T. Bali gyakran dolgozik Szemző Tiborral, játszik a Gordiusi Comóban, amellyel számos külföldi fellépésen vett részt, egyebek mellett felléptek a londoni Royal Hallban, Frankfurtban, Moszkvában, Kanadában. " 
http://romanticbiodark.freeblog.hu/

ADAM BERCES 22:00-23:00
A Kraschau és Mørk Skog mögött álló zenész legújabb, "Cold Minimal Electronics" stílusú produkciója. Ezen a néven már 2006 óta, nagyjából 2008-ig készültek szintetizátoros kísérletek, elsősorban komolyzene-feldolgozások (amelyekből egy C62-es kazettára való meg is jelent az amerikai Hard Body Sounds kiadónál). A projekt 2011 eleje tájékán született újjá különböző coldwave, angstpop, new wave, NDW és new beat-acid zenei élmények hatására. Az azóta is készülő album, amely a mostani koncert gerincét is adja a nyolc számos "Posztapokaliptikus Almanach", amely analóg hangszínek mellett főként a 80-as évek Yamaha FM szintijeinek hangzásaira épül. Rideg, dekadens, de ugyanakkor valahol mégis könnyed zene atomizálódott társadalmunk perifériájáról.
http://wave.adamberces.hu/

PARASONIC 01:00-02:00
Mintha kitennének a végtelen, jéghideg világűr egy sötét pontjára, ahol elvesztek minden tájékozódási pontot, ám lassan észreveszek egy galaxist, egy születendőben lévő világot. Ahol a ködben, a molekuláris felhőben örvénylő porban egyre sűrűbb és koncentráltabb anyag összeáll. Egyesülnek a hangok, a zörejek, a disszonanciát harmónia váltja fel. Experimentális ritmusban lüktet egy fénypont, amely a fúzió hatására sugározni kezd és egyensúlyt teremt. Szénfekete magját a vas hozza létre, összehúzódik, majd kitágul s látványos fényjátékával atmoszférát teremt. Zilált lelkem is pulzál, a zene felzaklat, majd megnyugtat. Mindez egy szempillantás alatt véget ér és megmaradok egyedül a sötét űr közepén. Születés-elmúlás, fekete-fehér, tűz és jég.
http://www.facebook.com/groups/428313423866701/
http://www.facebook.com/PirosBogarProdukcio

belépő: 500 Ft
after: szülinapos hepaj (eGr, Ervin, Gelka), kedvenc zenéinkkel.
 
Menet:
21.00-22.00 before
22.00-23.00 Adam Berces
23.00-00.00 I.O.N
00.00-01.00 Entrópia Architektúra
01.00-02.00 Parasonic
... after 

Sok kultúrsokk. 2012. június 16.

Jjúnius 16.-án rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját, országszerte rengeteg város csatlakozik az eseményhez.

Baja, Balassagyarmat, Balatonszárszó, Báta, Békéscsaba, Budakeszi, Budapest, Cegléd, Debrecen, Dég, Dunaújváros, Ebes, Eger, Érd, Esztergom, Fertőd, Fűzérradvány, Gödöllő, Gyöngyös, Győr, Hajdúsámson, Hajdúszoboszló, Hajós, Herend, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kecskemét, Kehidakustány, Keszthely, Kiskunfélegyháza, Kislőd, Körmend, Kunszentmárton, Mezőkövesd, Miskolc, Monor, Mór, Nádasladány, Nagycenk, Nagykanizsa, Nemesvámos-Baláca, Ozora, Pákozd, Pannonhalma, Párkány, Pásztó, Pécel, Pécs, Poroszló, Püspökladány, Putnok, Rudabánya, Salgótarján, Sátoraljaújhely, Széphalom, Simontornya, Sopron, Szécsény, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szenna, Szentendre, Szolnok, Szombathely, Tápiószele, Tata, Tatabánya, Tiszavasvári, Túrkeve, Vác, Vásárosnamény, Veszprém, Zalaegerszeg, Zirc. 

Részletek: www.muzej.hu

AGLOMERIZATION tour by PI.VO.

December 20-án, Szombaton új helyszínnel bővül azon helyek száma, amire rászitálja finom porát a Rock ’n Roll. Pilla , a PI.VO. rendezvények háziasszonykája szelektálja a Rock-ot + az alternatívat a táncparkettre, este 9-től hajnali sokig.
 
Aglomerization tour mostani állomása: DIRTY DOG PUB, Pécel, Pesti út 42.
 
A buli ingyenes és a sörikék is olcsók!
 
 
Megközelíthetősége az objektumnak felettébb egyszerű: tömegközlekedés esetén 169E -s jelzésű autóbuszjárattal az Örs Vezér teréről néhány megálló (18), melyet az illetékes kollégák Faiskola utcai átjáró-nak neveztek el. Visszafelé vagy még tovább, az óránként induló 969 -es éjszakai járat segedelmével juthattok a kívánt cél felé.

Jim "A.KÓD" emlékest

 

2008 szeptember 11-én csütürtökön a Filterben Jim "A.KÓD" emlékest lesz.
 
A NEMRÉG ELHUNYT BARÁTUNK, JIMMY TISZTELETÉRE 
"FÉNYVADÁSZ EMLÉKEST" a FILTER-ben - szept 11. csütörtök, 19-h. 
és az utolsó kiállítása "Elhoztam Neked Egyiptomot, mi kell még?" címmel, amit még a Filterben, szeptemberben szeretett volna megnyitni. 
ELŐADÓK, KONCERTEK, PERFORMANCE:
-19.35-19.55.Topadol koncert
-20.05-20.25.Parasonic koncert,
-20.35-21.00.Sipos Ágnes és Csáth Géza - A Varázsló Halála, kiselőadás,
-21.10-21.30.Molnár Lujó(ex-VHK, Cantara)emlékező szólókoncertje,
-21.40-21.50.Lilla - hastánc bemutató,
-22.00-22.25.Hisztéria mini koncert unplugged, csak és kizárólag erre az alkalomra,
-22.35-23.05.Kettős Tamás és a Vadszamarak koncert,
 
Belépő nincs, várunk mindenkit sok szeretettel!

Elhunyt JIMBOOOOO


Az underground világ szegényebb lett egy művésszel: váratlanul MEGHALT Jim, A.KÓD!!! 
Nyugodjék békében! 

Bors GasztroBár

Oldalainkat 4 vendég és 0 tag böngészi